Stipendier till Falun och Hägersten

Falu ungdomskör och Kerstin Börjeson, Hägersten, tilldelas 2019 års ungdomskörstipendier av Svenska Kyrkans Unga och Sveriges Kyrkosångsförbund. Stipendierna delas ut vid högmässan i S:ta Maria kyrka den 12 maj under Ungdomskörfest 2019 Åhus.

Falu ungdomskör bildades 2013 genom en sammanslagning av ungdomskörerna i Falu Kristine respektive Stora Kopparbergs församling. Körens leds sedan starten av Anna Kjellin. Den får årets ungdomskörstipendium med motiveringen:
Falu ungdomskör är en kör som gör skillnad både på hemmaplan, i sitt stift och på riksnivå. Sångarna i Falu ungdomskör är nyfikna, ambitiösa och välsjungande och de är drivande i skapandet av nödvändiga nätverk för sjungande ungdomar.

Kerstin Börjeson är sedan snart 25 år kyrkomusiker i Uppenbarelsekyrkan i Hägerstens församling. Hon leder bland annat ungdomskören Chorista och Hägerstens A Cappella, som tills nyligen hette Hägerstens ungdomskör. Hon får ungdomskörledarstipendet med motiveringen:
I sitt vardagliga församlingsarbete som kyrkomusiker har Kerstin Börjeson i decennier långsiktigt och medvetet ledsagat unga röster till ett musicerande i världsklass.

Fakta ungdomskörstipendium
Svenska Kyrkans Ungas och Sveriges Kyrkosångsförbunds barn- och ungdomskörstipendium delas sedan 2016 ut till
• Barn- alternativt ungdomskör som utvecklats musikaliskt och som gemenskap. Kören är en självklar del av församlingens gudstjänst- och musikliv.
och till
• Körledare, alternativt ideell ledare i körverksamheten, som genom sin kunskap och på ett inspirerande sätt leder och utvecklar barn- och ungdomskörer musikaliskt och socialt.
Stipendiet är på 10 000 kronor för körgrupp och 7 000 kronor för ledare. Jämna år är stipendiet inriktat på barnkör och udda år på ungdomskör.

2019-05-06
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.