Lindströmstipendiet till Birgitta Landgren

Birgitta Landgren, kyrkomusiker i Stensjökyrkan i Mölndal, har tilldelats 2021 års stipendium från Curt Lindströms minnesfond. Hon har verkat i Stensjökyrkan i 40 år och leder bland annat sex körer– barnkörer, ungdomskör och vuxenkörer. 

Motiveringen lyder: Birgitta Landgren är en utomordentligt skicklig och hängiven kyrkomusiker som i flera decennier troget tjänat Stensjöns församling med sin musikaliska talang. Med en glödande entusiasm har hon fostrat barn och ungdomar in i trons värld med hjälp av kyrkomusiken. Hon engagerar sina körsångare, unga som gamla, i församlingens evangelisationsarbete, både genom att låta dem leda församlingens lovsång i gudstjänsterna och genom att sända dem ut i uppsökande verksamhet bland församlingsborna. Hon låter sina korister sjunga brett ur kyrkans sångskatt och ger dem glädjen att upptäcka den fantastiska rikedom som kyrkan äger i sin lovsång till Gud. Birgitta är ett lysande exempel på brobyggande musikarbete i Kristi Kyrka och hon förvaltar väl sin gåva, Gud till ära och församlingen till uppbyggelse.

Stipendiet delas ut till minne av kyrkomusikern Curt Lindström (1946–1987). Birgitta Landgren är den 13:e stipendiaten och hon fick ta emot utmärkelsen under Sveriges Kyrkosångsförbunds förbundsstämma i Höör den 12 november. Stipendiesumman är på 10 000 kronor. En längre intervju med Birgitta publiceras i tidningen Kyrkokörjournalen som kommer i början av december.

2021-11-15
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.