Nytt material: kurshandledning och guide

Sveriges Kyrkosångsförbund har tagit fram två nya material till hjälp för kyrkokörsångare och körledare; en guide och en kurshandledning som vill förmedla kunskap om såväl kyrka och teologi som om musikteori och röstvård.

Sjung i kyrkan – en tongivande lite guide är skriven för såväl nya som erfarna sångare i kyrkans körer, ungdomar och vuxna. Den behandlar frågor om vad det innebär att sjunga i just kyrkokör och den går igenom kyrkoåret och högmässans ordning. Guiden är skriven av Majken Frid Larsson och Per Larsson (Sveriges Kyrkosångsförbund 2017). Den är på 24 sidor med måtten 105 x 185. Häftet kostar 30 kr/styck eller 100 kr/fem stycken och beställs hos bestallning@sjungikyrkan.nu.

Sjung i kyrkan – Grundkurs för kyrkans körsångare är ett koncept som kan användas för gemensamma kurser i stift och kyrkosångsförbundets delförbund, i kontrakt, pastorat eller för den enskilda kören. Kursen är tänkt att innehålla sju olika delar. Det kursmaterial som Sveriges Kyrkosångsförbund har tagit fram består av en ledarhandledning som kan laddas ner gratis.

Ledarhandledning (pdf)

 

 

 

2017-10-17
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.