Pris till Carlshamre och Kjellin

Anna Kjellin har tilldelats årets Lindströmstipendium och Reibjörn Carlshamre har fått det allra sista Aulénpriset 

Under SKsf:s förbundsstämma i Västerås 6 november delades två priser ut. 2015 års Aulénpris – det allra sista, då pengarna i fonden nu är slut – gick till domkyrkoorganist Reibjörn Carlshamre, Skara, och Lindströmstipendiet gick till Anna Kjellin, kyrkomusiker i Falun. 

Motiveringen för Aulénpriset:
Reibjörn Carlshamre har under devisen ”Andra komponerar – jag bara hittar på!” visat vikten av en kyrkomusikers och körledares eget arrangerande och notskrivande, för sina egna behov. Reibjörn skriver för rörelsen – för kyrkosångarna, vare sig de är enbart kvinnor, enbart män, 10 eller 40 korister. Vår store föregångare, Johann Sebastian Bach, gjorde så – skrev för sina behov. Detta är ett arbete värt att uppmuntras, och – skicka inte varje alster till notförlagen!

Motiveringen för Lindströmstipendiet:
Anna Kjellin är en kyrkomusiker med stor och bred kompetens som vågar tänka nytt och spännande i körarbetet. Hon har också kunskaper på arbetsområden som normalt inte hör till kyrkomusikerns. Hennes förmåga att planera och genomföra arbetsuppgifter med intresse, framåtanda och högt tempo kan intygas av många, i församling, pastorat, kontrakt och stift.

2015-11-12
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.