Stöd Sveriges Kyrkosångsförbund

På söndag är det Tacksägelsedagen – lovsångens dag. Vi är glada att lovsången kommer att ljuda i våra kyrkor även detta år, men befarar samtidigt att kollekten som denna dag går till Sveriges Kyrkosångsförbund kommer att bli betydligt mindre än andra år.

Sveriges Kyrkosångsförbunds absolut största intäkt är sedan flera år 1,5 rikskollekt i Svenska kyrkan. I och med corona­tider har gudstjänstbesökarna blivit färre och kollekterna mindre. Vårens halva rikskollekt till SKsf gav hälften så mycket som andra år. Om det blir samma utfall av Tacksägelsedagskollekten kan vi nödsakas att dra ner på verksamheten.

Vi vill därför vädja om hjälp att få in en rik kollekt så att vi kan fortsätta vår uppgift att på olika sätt stödja kyrkans körer. Den som inte har möjlighet att ge kollekt i sin egen församling kan swisha direkt till SKsf: 123 084 5222 eller göra en insättning på bg 880-0617. Märk insättningen ”kollekt”.

Tack för ert stöd!

Kollektcirkulär