KanNoter roligaste körnamnet

Det blev KanNoter, barnkören från Gustavsberg-Ingarö församling i Stockholms stift, som vann Kyrkokörjournalens omröstning om det roligaste körnamnet.

- Det var mest två kolleger, två pedagoger, som engagerade sig, säger körledaren Kamilla Arlestrand om mobiliseringen som skedde i församlingen för att kören skulle få många röster i namntävlingen. ”Vi måste ju vinna det här”, sa de. Till sist gick de runt i huset med vykort som kollegerna fick skriva.

Vilket kan intygas av undertecknad som numera i det närmaste kan tapetsera en vägg med vykort föreställande vy över vattentornet i Gustavsberg. Ungefär en tredjedel av de över 200 röstande la sin röst på Gustavsbergs-kören.

Men KanNoter var långt ifrån ohotade som vinnare. Kören hade hård konkurrens av framför allt den norrbottniska barnkören Musicalix. På en stark tredje plats kom den blandade vuxenkören MusiKentherna från Timrå.

Gustavsberg-Ingarö är en skärgårdsförsamling med nära till vatten överallt. Körledaren Kamilla Arlestrand skriver dock gärna körens namn med ett stort N mitt i, för att betona att det handlar om musik och inte paddling.

Marita Sköldberg

2016-12-29
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.