Lindströmstipendiet till Annica Sjöstrand

2019 års Lindströmstipendium tilldelas Annica Sjöstrand, kyrkomusiker i Sofiakyrkan, Jönköping. Stipendiet delades ut under Sveriges Kyrkosångsförbunds förbundsstämma i Gävle 14 november.

Lindströmstipendiet på 10 000 kronor delas ut till minne av kyrkomusikern Curt Lindström, till kyrkomusiker, som genom brobyggande musikarbete i Kristi Kyrka väl förvaltar sin gåva "Gud till ära och församlingen till uppbyggelse". Annica Sjöstrand är den tolfte stipendiaten.

Motivering till årets Lindströmstipendium:

"Annica Sjöstrand har under tjugo år troget förvaltat sitt uppdrag som kyrkomusiker i Sofiakyrkan i Jönköping. Med stor yrkesskicklighet och entusiasm arbetar hon såväl med det grandiost storslagna som med det lilla och enkla. Hon visar samma engagemang för kyrkomusikaliska verk för kör, orgel och orkester, som för barnkörens Luciatåg för daglediga. Hennes arbete präglas av en tydlig förankring i kyrkans tro och församlingens gudstjänst och liturgi. Tack vare Annicas arbete har många människor under årens lopp getts möjlighet att få vara en del av kyrkans rika och mångfacetterade lovsång till Gud.”

2019-11-18
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.