Kollekt till Kyrkosångsförbundet

Nu på söndag, Jungfru Marie bebådelsedag, går kollekten i Svenska kyrkans alla församlingar till Sveriges Kyrkosångsförbunds barn- och ungdomsverksamhet och Svenska Kyrkans Unga. Med stor sannolikhet kommer antalet gudstjänstbesökare denna söndag att bli betydligt färre än normalt, och kollekten därför betydligt mindre. Vi vill påminna om att den som inte kan gå på gudstjänsten ändå kan swisha kollekt till sin församling, med meddelandet Kollekt 22/3. Det går också bra att skicka en gåva direkt till Sveriges Kyrkosångsförbund på bankgiro 880-0617. Det senare går givetvis att göra när som helst under året. 

Pdf om kollekten

Vi kan också tipsa om att vissa gudstjänster livestreamas på söndag. Exempelvis kommer högmässan i Uppsala domkyrka att livestreamas på Svenska Kyrkans Ungas facebooksida, och den kan också ses i efterhand. 

Denna söndag är också ett ypperligt tillfälle att se gudstjänst på tv eller lyssna på radio. Gudstjänsten i SVT2 kl 10 kommer från Svenska kyrkan i Nederluleå. För sång och musik står Mariakören och församlingens ungdomskörer. I gudstjänsten i P1 kl 11 från Helena Elisabeth kyrka på friluftsmuseet Gammlia i Umeå, läser författaren Marit Kapla ur sin bok Osebol och Jakob Algesten sjunger. 

2020-03-19
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.