Sjung i kyrkan – Vuxenkörfest

Sedan 1927 har Sveriges Kyrkosångsförbund arrangerat vuxenkörfester (tidigare namn rikskyrkosångshögtid och riksfest) vart tredje år. Ofta har de varit på två eller tre platser samma år.

Nästa vuxenkörfester blir 2023, i Halmstad under Kristi himmelsfärdshelgen 19–21 maj och i Umeå 16–18 juni.

Vuxenkörfesterna arrangeras i samarbete med lokala församlingar och pastorat och samlar många hundra körsångare som sjunger gammalt och nytt tillsammans. Till de flesta festår specialbeställs ett eller flera körstycken. Sammanlagt har över 100 000 körsångare deltagit i de 64 riksfester som hittills har arrangerats. De senaste riksfesterna arrangerades 2018 i Östersund och Västerås. 

Temat för Riksfest 2018 var "Kyrkoåret runt: Från mörker till ljus". För första gången arrangerades en riksfest på vintern, när mörkret fortfarande dominerar dygnet. Östersund var värd 2–4 februari 2018. Det blev trots långa mörka nätter en riksfest fylld av ljus och glädje i gnistrande kall och vacker vinter och med inspirerande sydsamiska inslag. Den andra riksfesten ägde i stället rum just när försommaren slog ut i blom, nämligen i Västerås under Kristi himmelsfärdshelgen 11–13 maj. 

Mer information om tidigare vuxenkörfester

Lista över alla vuxenkörfester.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.