Sjung i kyrkan – Ungdomskörfest

Ungdomskörfest 2024 i Varberg
Nästa ungdomskörfest äger rum i Varberg 4-6 oktober 2024.  Anmälan öppnar 6 mars kl 10. Läs mer här

Senast i Sundsvall
Den senaste ungdomskörfesten hölls i Sundvall 29 september-1 oktober 2023. Körfesten började med inledningsgudstjänst på fredagen kl 14 och avslutades med högmässa i Sundsvalls Gustav Adolfs kyrka på söndagen kl 11.

Repertoar för alla:
Alta trinita beata/Anonym/Hymn från 1400-talet
Du sjöng mig/Ingunn Ligaarden
Glaspolskan/Ale Möller
Herren ger sin änglar befallning/André Gouzes ur Jubel och sång
Jesus bleibet meine Freude/J.S. Bach
Kom! Monica Åslund
Komm süsser Tod/Bach/K. Nystedt/G. Eriksson
Praise his holy name/Keith Hampton
Psalmer x 4 Anna Cederberg-Orreteg Beställningsverk
Sänd ditt ljus och din sanning/Gammalkyrkligt introitus ur Den Svenska kyrkohandboken
Total praise/Richard Smallwood
Ubi caritas/Ola Gjeilo
Vår Fader/Bob Chilcott

För körer som önskade mer utmaning tillkom:
Lov, pris och ära/J.S. Bach, svensk text: Birger Olsson
Veni Sancte Spiritus/Agneta Sköld SATB och orgel
Våra sår blir läkta/Ingunn Ligaarden

För diskantröster:
Natt över jorden/Karin Rehnqvist
Var inte rädd för mörkret/Karin Rehnqvis

Om Sveriges Kyrkosångsförbund ungdomskörfester
Sedan 2005 har Sveriges Kyrkosångsförbund anordnat en årlig nationell ungdomskörfest tillsammans med en lokal församling någonstans i Sverige och Sensus studieförbund. Ungdomskörer från hela landet samlas för att sjunga tillsammans och förkovra sig på kyrkomusikens område under en helg. Festkören brukar sedan framträda vid en offentlig konsert och en högmässa.  Ungdomskörfesten riktar sig till ungdomskörsångare från 14 år och uppåt.

Hittills har 17 ungdomskörfester arrangerats.
Lista över alla ungdomskörfester

Inställningar för samtycke