Sjung i kyrkan – Ungdomskörfest

Nästa ungdmskörfest äger rum i Jönköping 7–9 oktober 2022. Temat bygger på den helg då den äger rum: söndagen är tacksägelsedagen. En av sångerna som kommer att sjungas är Alltid i din hand. Den spelades in av ungdomskörfesten 2021 och resulterade i en musikvideo som finns på Kyrkosångsförbundets Youtube-kanal. Medverkande körer spelade in på hemmaplan.
Arrangörer av ungdomskörfesten är Sveriges Kyrkosångsförbund, Svenska kyrkan Jönköping och Sensus studieförbund.
Om du har frågor, kontakta projektledare Marita Sköldberg, 070-2122166.

Sedan 2005, oftast på våren, har Sveriges Kyrkosångsförbund anordnat en årlig nationell ungdomskörfest tillsammans med en lokal församling någonstans i Sverige. Ungdomskörer från hela landet samlas för att sjunga tillsammans och förkovra sig på kyrkomusikens område under en helg. Festkören brukar sedan framträda vid en offentlig konsert och en högmässa.

Den senaste fysiska ungdomskörfesten ägde rum i Åhus i maj 2019.

Hittills har 16 ungdomskörfester arrangerats, med den annorlunda körfesten 2021 inkluderad.
Mer information om tidigare ungdomskörfester.
Lista över alla ungdomskörfester

Kontaktperson för tillgänglighetsfrågor: Marita Sköldberg, marita@sjungikyrkan.nu