Sjung i kyrkan – Ungdomskörfest

Nästa ungdomskörfest äger rum i Jönköping 7–9 oktober 2022. Arrangörer är Sveriges Kyrkosångsförbund, Svenska kyrkan Jönköping och Sensus studieförbund. Den 21 april blev körfesten fullbokad, men det går att sätta upp sig på reservlista ända fram till 1 juni. Läs mer om körfesten

Körfesten börjar med inledningsgudstjänst på fredagen kl 14 i Sofia kyrka (registrering sker före) och avslutas med högmässa i Kristine kyrka på söndagen kl 11.

Repertoar:
Adiemus/Karl Jenkins (SATB, Boosey & Hawkes, finns i We are voice-appen, WAV)
Alltid i din hand/Linda Sandström (SAB, Gerhmans, se inspelning på Sveriges Kyrkosångsförbunds Youtube-kanal)
Bridge over troubled water/arr Robert Sund (SAB, Gerhmans, finns i WAV)
Earth Song/Frank Ticheli (SATB, Hindon Publications, finns i WAV)
Magnificat anima mea/Dietrich Buxtehude (SSATB, Sheet Music)
Ubi Caritas/Ola Gjeilo (SATB, Walton Music)
Eatnemen Vuelie/Frode Fjellheim (SATB, BHI)
Cry/R. Kelly, arr Edward Eklöf (SAB, ännu ej utgiven)
Vår Fader/Bob Chilcott (SATB, kommer med svensk text på Gehrmans under våren)

Till detta kommer några körarrangemang till psalmer. Vårt mål är att all musik så småningom ska finnas tillgänglig i We are voice-appen, där vi kommer att göra en grupp särskilt för Ungdomskörfest 2022. Noterna införskaffas av körerna själva.

Avgiften är 1500 kronor per person inklusive mat från fredag eftermiddag till och med lunch söndag samt golvboende i församlingslokal. För dem som ordnar eget boende med frukost är avgiften 1200 kronor. Priser på boende fr ca 400 kr/person och natt finns förbokat, se körfesthemsidan.

Om Sveriges Kyrkosångsförbund ungdomskörfester
Sedan 2005, oftast på våren, har Sveriges Kyrkosångsförbund anordnat en årlig nationell ungdomskörfest tillsammans med en lokal församling någonstans i Sverige. Ungdomskörer från hela landet samlas för att sjunga tillsammans och förkovra sig på kyrkomusikens område under en helg. Festkören brukar sedan framträda vid en offentlig konsert och en högmässa.

Den senaste fysiska ungdomskörfesten ägde rum i Åhus i maj 2019. Hösten 2021 genomfördes en annorlunda körfest, då  en musikvideo gjordes av den nyskrivna sången Alltid i din hand efter att deltagande körer spelat in på hemmaplan.

Hittills har 16 ungdomskörfester arrangerats, med den annorlunda körfesten 2021 inkluderad.
Mer information om tidigare ungdomskörfester.
Lista över alla ungdomskörfester

Kontaktperson för tillgänglighetsfrågor och andra frågor: projektledare Marita Sköldberg, marita@sjungikyrkan.nu,  070-2122166.

Inställningar för samtycke
Marknadsföring