Kurser

Sveriges Kyrkosångsförbund arrangerar kurser för körsångare och körledare, ibland tillsammans med andra organisationer.

Dirigent- och körledarkurser 2021 
Nu går det att anmäla sig till sommarens dirigent- och körledarkurser! Tidpunkt för kurserna är 9–15 augusti 2021 på Musikhögskolan i Malmö.

Följande kurser planeras:
A: Dirigering elementär – Lärare: Mikael Wedar
B: Dirigering fortsättning – Lärare: Mats Nilsson
C: Master Class – Lärare: Josep Vila
D: Barnkörledning – Lärare: Pelle Olofson
L: Anti Aging för rösten – Lärare: Susanne Carlström

Vi hoppas innerligt att vaccinationer och restriktioner ska ge en positiv utveckling framöver och tillåta oss att träffas. Upplägget för kurserna är emellertid redan anpassat och tar emot antalet deltagare färre än vanligt. 
Huvudarrangörer är Körcentrum Syd och Sveriges Körförbund. Medarrangörer är Sveriges Kyrkosångsförbund, Föreningen Sveriges Körledare, UNGiKÖR, Musik i Syd, SENSUS och Musikhögskolan i Malmö. 

Ny fortbildning våren 2021: Kören som växtplats
Kursen vänder sig till dem som vill jobba med frågor om tro och musik, musikens betydelse i människors liv, samspelet mellan präst och musiker, delaktighet i gudstjänsten och kören som en trygg plats för goda samtal.    
Kursen består av 4 digitala kurstillfällen (11 feb, 17 mars, 13 april, 6 maj). Däremellan får deltagarna hemuppgifter.
Arrangörer: Sveriges Kyrkosångsförbund, Sensus studieförbund, Soulful Music och Svenska kyrkan Lunds stift
Läs mer på korensomvaxtplats.se

Liturgikkurs
Vartannat år inbjuder Sveriges Kyrkosångsförbund till en kurs i liturgik i benediktinerklostret Abbaye Saint Pierre-de-Solesmes i Frankrike. Ledare för denna fortbildning och retreat är Carl Sjögren, kyrkoherde i Mölndal, och musikdirektör Berit Larsson, Göteborg. Det är ännu inte klart när nästa kurs äger rum.
Studenterbjudande! Kyrkosångsförbundet står för hela kurskostnaden (inte reskostnaderna) för två teologistuderande och två studerande vid någon av musikhögskolorna i landet. Ange om du är teologi- eller musikerstuderande i din anmälan!

Funktionärskonferens
Vartannat år i på hösten inbjuds ordförande, sekreterare, kassörer och förbundsdirigenter i Sveriges Kyrkosångsförbunds alla delförbund till ett dygns konferens. Dygnet är i första hand till för erfarenhetsutbyte. 

Många av delförbunden inbjuder också till kurser av olika slag.

Sidan uppdaterad 15 mars 2021

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.