Curt Lindströms minnesfond

Ändamål

Till minne av Curt Lindströms visionära kyrkomusikaliska arbete skall avkastningen från Curt Lindströms minnesfond utdelas, efter angelägenhetsgrad, till den kyrkomusiker, som genom brobyggande musikarbete i Kristi Kyrka väl förvaltar sin gåva "Gud till ära och församlingen till uppbyggelse" (Kol 3:16).

Fondstyrelse

Fonden förvaltas av en fondstyrelse bestående av en representant utsedd av RISK:s* styrelse, en representant utsedd av Ung Kyrkomusiks* styrelse, en representant utsedd av arbetsgemenskapen för Kyrklig Förnyelse (aKF) samt representant för familjen Lindström. Ovan nämnda organisationer är fondens huvudmän. Fondstyrelsen avgör självständigt hur fondens avkastning skall användas och när utdelning skall ske.

* RISK har bytt namn till Sveriges Kyrkosångsförbund. Ung Kyrkomusikkommittén är upplöst.

Stipendiater Curt Lindströms minnesfond

1990 Ulf Samuelsson