Nationell körpedagog

Lovisa Kronstrand Alinder är nationell körpedagog för Sveriges Kyrkosångsförbund sedan 2019. Arbetet för SKsf innebär konstnärligt ansvar för Nationella Ungdomskören (NUK) nuk.sjungikyrkan.nu, samt ett uppdrag att befrämja körsången i landet inom Svenska kyrkan med särskild inriktning på barn och unga. Lovisa leder festivalkören vid förbundets Ungdomskörfest.

Lovisa är utbildad organist med fördjupning inom dirigering och har även en examen i fiolspel i bagaget. Vid sidan om arbetet för Sveriges Kyrkosångsförbund leder Lovisa Linköpings Gosskör, en pastoratsgemensam kör för killar mellan 8 och 25 år.

Tillsammans med Alexandra Pilakouris har Lovisa genomfört projektet Ung Musikplats på uppdrag av Linköpings domkyrkopastorats kyrkoråd. Ung Musikplats är ett förhållningssätt i arbetet med musicerande barn och unga i Svenska kyrkan.

Boka Lovisa för en kursdag om
·       att leda barn- och ungdomskör
·       barnkör och notläsning
·       att bygga körverksamhet hållbart och långsiktigt
·       den aktiva körsångaren – strategier och tankar kring gruppens och individernas utveckling
·       Ung Musikplats – ett koncept för växande, musikalisk bildning och gemenskap

För aktuella kurser, se kalendariet.

Arrangören bekostar körpedagogens resa och logi.

Priser för en kursdag:
Om huvudarrangören är ett delförbund i Sveriges Kyrkosångsförbund kostar en kursdag 0 kr.

Om huvudarrangören är någon annan, till exempel ett pastorat eller en församling som är medlem i SKsf kostar en kursdag för barn- eller ungdomskör 4 000 kr och för vuxenkör 6 000 kr. För icke-medlemmar gäller dubbel taxa, det vill säga 8 000 kr för barn- eller ungdomskör och 12 000 kr för vuxenkör.

Lovisa Kronstrand Alinder lovisa@sjungikyrkan.nu, 0709-524121