Tacksägelsedagen: Manifestation och rikskollekt

Hela landet

Tacksägelsedagen – lovsångens dag – är också en kyrkosångens dag då körer i stort antal brukar delta i gudstjänsterna och sjunga lovsång till Gud. Det är också en mycket viktig dag för Sveriges Kyrkosångsförbund, då den största delen av förbundets intäkter kommer in genom rikskollekten i Svenska kyrkan denna dag.

Vi vill nu, detta år då körsången inte kan klinga på samma mäktiga sätt som andra år, vädja till alla att ändå uppmärksamma körsången, kanske med sång i mindre grupper, och att uppmärksamma Sveriges Kyrkosångsförbund. Vi hoppas att kollekten trot allt kan inbringa så mycket att vi kan fortsätta den verksamhet som vi vet är viktig för körsången i vår kyrka, och för många enskilda människor.

Läs gärna kollektcirkuläret i din kyrkas gudstjänst.

Swisha din gåva direkt till 123 084 52 22.

2020-10-11