Körsångens dag

Hela landet 2022-09-03

Välkommen att fira Körsångens Dag 2022! 2021 under pågående pandemi etablerade Sveriges Körförbund “Körsångens dag” i syfte att manifestera och lyfta körsången. Nu går fem körförbund samman och firar Körsångens dag 3 september 2022.

Många körer medverkade redan förra året genom egna inslag i sociala medier, film och i livestreamade körmaraton. I år växer Körsångens dag genom att flertalet av Sveriges största körorganisationer; Sveriges Kyrkosångsförbund, UNGiKÖR, Equmeniakyrkans sångarförbund och Föreningen Sveriges Körledare sluter upp bakom Sveriges Körförbund inför Körsångens dag 3 september. Information om aktiviteter på Körsångens dag hittar du i de olika förbundens kommunikationskanaler.

– Vi ser fram emot att med gemensamma krafter arbeta för att synliggöra körsång med alla dess fördelar och hälsofrämjande effekter, säger förbunden i ett gemensamt uttalande.

Läs mer om Körsångens dag

2022-09-03