Digital psalmsångskonsert

Sverige 2020-11-29

På första advent, 29 november kl 18, anordnar Sveriges Kyrkosångsförbund en digital psalmsångskonsert i samarbete med Svenska kyrkans kultursatsning 2020 och Luleå stifts södra kyrkosångsförbund. Adventskonserten är inspelad, så den blir alltså av. Vid lunchtid 26 november är vi 825 anmälda, men det finns förstås plats för fler!

En kör med musiker kommer att sjunga i Umeå stads kyrka och alla som vill hänga på kan göra det via sin dator hemifrån, eller kanske i mindre körgrupper. Se till att ha en psalmbok i beredskap. Länk till konserten kommer att finnas här och på Sveriges Kyrkosångsförbunds sida på Facebook.

För att få tillgång till körarrangemanget av Jonas Östlund till Agnestigs Adventstid krävs anmälan. Ange antal sångare i en anmälan till marita@sjungikyrkan.nu så får du noten mejlad till dig som pdf. Då du också körarrangemang till Det susar genom livets strid och Gläd dig, du Kristi brud. Övriga noter ordnar deltagarna själva. De allra flesta finns med melodistämma i Den svenska psalmboken, de övriga är mycket vanliga körsånger, som körledare med största sannolikhet kan ordna fram. Anmäl senast fredag 27 november kl 17, så är du säker på att få arrangemangen i tid.

Repertoaren:

Adventstid / Carl-Bertil Agnestig med körarrangemang av Jonas Östlund (fås mot anmälan)

Psalm 103 Bereden väg för Herran / Psalmboken/Koralboken

Dotter Sion / Händel: valfritt SATB

Psalm 104 Gläd dig, du Kristi brud / Körsats ur Koralmusik II: v1,3,5 SATB, v2 damer unisont, v4 herrar unisont, v6 unisont alla, v7 starten damer, alla från Hosianna…  (körsats skickas vid anmälan)

Psalm 105 Hosianna, Davids son / G F  Vogler SATB Bb-dur (Koralboken)

Psalm 108 Gå, Sion, din konung att möta: enligt ”Svensk Julmusik” A Öhrwall, dvs vers 1,2 och 5 i psalmboken

Psalm 109 Det susar genom livets strid: v1 SATB enligt koralboken, v2 unisont damer, v3 SATB enligt koralboken fast i Eb-dur

Advent / Otto Olsson

Om du har frågor, kontakta förbundsdirigent Jonas Östlund, jonas.ostlund@svenskakyrkan.se, 070 6457579

2020-11-29