Vilken är din favorit?

Rösta på bästa körnamnet!

Vilken kör i Svenska kyrkans församlingar har det roligaste namnet? Projektledarna för Sveriges Kyrkosångsförbunds stora körinventering, Ragnar Håkanson och Marita Sköldberg (tillika Kyrkokörjournalens redaktör), har valt ut tio finalister. Nu är det dags för alla att vara med och utse vinnaren.

Här är finalisterna, i bokstavsordning:
Domherrarna, gosskör i Härnösands domkyrka, Härnösands stift
Just voices, ungdomskör i S:t Staffans församling, Lunds stift
KanNoter, barnkör i Gustavsberg-Ingarö församling, Stockholms stift (vann namntävling i Kyrkokörjournalen hösten 2016, se nedan)
KolCanto, damkör i Kolbäck, Hallstahammar-Kolbäcks församling, Västerås stift
Kors i taket, ungdomskör i Fristads församling, Skara stift
Krikör, blandad vuxenkör i Österängskyrkan, Kristianstads Heliga Trefaldighets församling, Lunds stift
Lit’e stjärnor och Lit’e Änglar, barnkörerna i Lit, Häggenås-Lit-Kyrkås församling, Härnösands stift
Mr Hult, manskör i Misterhults församling, Linköpings stift
Notknäckarna och Notmumsarna, barnkörer i Ödeshögs församling, Linköpings stift
Övningskör till himlen, ungdomskör i Hortlax EFS, Luleå stift

Två sätt att rösta:
- Klicka här och lämna din röst och e-postadress.
- Skicka ett vykort till Körjournalen, Filipsbol 104, 741 95 Knivsta. Ange ditt namn och bostadsort.
Det går bara att rösta en gång per person.

Omröstningen pågår till och med 20 oktober. Den vinnande kören presenteras i Kyrkokörjournalen nr 6/2019 som kommer ut 3 december.

Kyrkokörjournalen anordnade en namntävling även hösten 2016. Den byggde på inskickade förslag från läsekretsen. Till den här tävlingen har finalisterna valts ut bland 4270 inskickade svar i den stora körenkät som Sveriges Kyrkosångsförbund gjorde under våren.