Dagar
Minuter
Sekunder

Nedräkningen har börjat till århundradets körfest 24-26 maj 2024

”SÅNGEN SKA DUNDRA – VI FYLLER HUNDRA!”

Offentligt program och pressinformation

Körsångare i alla åldrar från hela Västerås stift kommer till domkyrkan, liksom körledare, kyrkomusiker, ordföranden och många eldsjälar som gjort stora insatser för förbundet genom åren. Den 24-25 maj 2024 samlas barnkörer och den 25-26 maj ungdomskörer och vuxenkörer. Kördirigenten och professorn Cecilia Rydinger får lördagens körsång att lyfta, Biskop Mikael Mogren är med under festen och från vårt vänstift Gloucester hälsar vi musikerna i katedralen välkomna att fira med oss under vårt 100-års jubileum.
I dagsläget är cirka 850 körsångare anmälda. Visst kommer du också?

Hälsning från jubileumsdirigenten Cecilia Rydinger
Tidsschema för medverkande körer
#sångenskadundravifyller100

För vuxenkörer
Repertoar vuxenkör
Anmälan vuxenkör (Anmälningstiden har gått ut. )

Sång på stan
Repertoar Sång på stan
Repertoar gospeldel Sång på stan
Anmälan Sång på stan

Barn- och ungdomskörer
Repertoar barn-diskant-ungdomskör
Anmälan barnkör
Anmälan ungdomskör

Följ oss på facebook och instagram:
facebook.com/sjungikyrkan
instagram: @västeråsstiftskyrkosångsförbund

AKTIVITETER/EVENEMANG 2024

4 feb              Kyrkomusikens dag, hela landet, stiftskollekt till Kyrkosångsförbundet
27 feb             Starta och leda gosskör, Kyrkbacksgårde Västerås. Mer info och anmälan
10 mars         Stiftskollekt till Ung Kyrkomusik
12–14 april   Flickkörfestival, Stiftsgården, Rättvik, SSAA 13 år och uppåt. Mer info och anmälan
13 april          Övningsdag inför 100 år, Kyrkbacksgården Västerås. Mer info och anmälan
26–28 april   Västerås orgeldagar, kyrkomusikerfortbildning, Västerås
4 maj             Övningsdag inför 100 år, Leksand. Mer info och anmälan
5 maj             Gosskörernas dag, hela landet
9–12 maj       Gosskörfestival, Stiftsgården, Rättvik, killar 8-25 år, arrangeras av Svenska kyrkans gosskörförening
25–26 maj     100-årsjubileum! Västerås domkyrka, körsångare i alla åldrar. Västerås stifts kyrkosångförbund fyller 100 år!
14 sep            Förbundsstämma med återträff från 100-årsjubileet. Avslutas med musikgudstjänst. Leksand
4–6 okt          Nationell ungdomskörfest, Varberg, tjejer och killar 14-25 år, arrangeras av Sveriges Kyrkosångsförbund
12 okt            Barnkördag, Gustafs, 6–12 år. Vi firar Carl-Bertil Agnestig 100 år och Georg Riedel 90 år
8–9 nov         Funktionärskonferens, Sigtuna, arrangeras av Sveriges Kyrkosångsförbund