Kyrkosångens Vänner
i Göteborgs stift

Kyrkosångens Vänner i Göteborgs stift (KSV) har som uppgift att på olika sätt stimulera de musikaliska uttrycksformerna i vår kyrkas liturgi, framför allt församlingens sång och körsång, i Göteborgs stift.

Detta sker genom att föreningen delar ut stipendier till enskilda och församlingar som uppmuntransbidrag och kulturbidrag. Vi genomför utbildningsdagar och symposier som syftar till att bevara vår kyrkas musikaliska tradition, utveckla och förnya de musikaliska uttrycken och därmed medverka till en positiv utveckling för vår kyrkomusik.

Arrangemang
22 okt 2022 Kyrkosångsdag i Fässberg med föredrag samt folkliga koraler från Gammalsvenskby i Ukraina och från Västergötland

Stipendiater
Följande personer utsågs till kulturstipendiater 2021:
Ulrike Heider, organist Haga församling
Carl Sjögren, kyrkoherde Fässbergs pastorat

Följande kyrkomusiker tilldelades KSV:s uppmuntransbidrag 2021 för sitt arbete i församlingstjänst:
Karl-Axel Falk, Strömstad
Bo-Johan Francke, Kortedala
Karl-Johan Gollnik, Svenljungabygden
Johanna Holmlund Lindfors, Oscar Fredrik
Elvira Tufvesson, Getinge-Rävinge

Bli medlem
Om du vill vara med och stötta kyrkosången i Göteborgs stift så kan du göra det genom att bli medlem i Kyrkosångens vänner. Detta blir du genom att betala in årsavgiften 50 kr till Kyrkosångens vänner, BG 5152-4080. Skriv gärna med dina uppgifter i meddelandet när du betalar. Medlemmar i Kyrkosångens vänner erbjuds en prenumeration på tidningen Kyrkokörjournalen, vilket ni kan få om ni bara meddelar ordföranden.

Rolf-Åke Fält, ordförande rolf-ake.falt@svenskakyrkan.se
Barbro Wiskari, sekreterare, barbro.wiskari@gmail.com