Kyrkosångens Vänner
i Göteborgs stift

Kyrkosångens Vänner i Göteborgs stift (KSV) har som uppgift att på olika sätt stimulera de musikaliska uttrycksformerna i vår kyrkas liturgi, framför allt församlingens sång och körsång, i Göteborgs stift.

Detta sker genom att föreningen delar ut stipendier till enskilda och församlingar som uppmuntransbidrag och kulturbidrag. Vi genomför utbildningsdagar och symposier som syftar till att bevara vår kyrkas musikaliska tradition, utveckla och förnya de musikaliska uttrycken och därmed medverka till en positiv utveckling för vår kyrkomusik.

Följande kyrkomusiker har tilldelats KSV:s uppmuntransbidrag 2018 för sitt arbete i församlingstjänst:
Christine Jidsten, Lerum
Claes-Göran Lundgren, Örgryte
Catarina Eckerdal, Älvsborg
Maria Salekärr Johansson, Förlanda Fjärås
Sven Eckerdal, Rönnäng

2018 delades det för första gången också ut körstipendier. Dessa gick till:
Ulrika Hjertén Åberg, Kungsbacka-Hanhals församling
Margareta Axelsson, Lyse församling
Sofia Peterson, Kareby församling

Om du vill vara med och stötta kyrkosången i Göteborgs stift så kan du göra det genom att bli medlem i Kyrkosångens vänner. Detta blir du genom att betala in årsavgiften 50 kr till Kyrkosångens vänner, BG 5152-4080. Skriv gärna med dina uppgifter i meddelandet när du betalar. Medlemmar i Kyrkosångens vänner erbjuds en prenumeration på tidningen Kyrkokörjournalen, vilket ni kan få om ni bara meddelar ordföranden.

Kontaktperson: Rolf-Åke Fält, ordförande rolf-ake.falt@svenskakyrkan.se
Barbro Wiskari, sekreterare