Kyrkosångens Vänner
i Göteborgs stift

Kyrkosångens Vänner i Göteborgs stift (KSV) har som uppgift att på olika sätt stimulera de musikaliska uttrycksformerna i vår kyrkas liturgi, framför allt församlingens sång och körsång, i Göteborgs stift.

Detta sker genom att föreningen delar ut stipendier till enskilda och församlingar som uppmuntransbidrag och kulturbidrag. Vi genomför utbildningsdagar och symposier som syftar till att bevara vår kyrkas musikaliska tradition, utveckla och förnya de musikaliska uttrycken och därmed medverka till en positiv utveckling för vår kyrkomusik.

Följande personer har utsett till kulturstipendiater 2021:
Ulrike Heider, organist Haga församling
Carl Sjögren, kyrkoherde Fässbergs pastorat

Följande kyrkomusiker har tilldelats KSV:s uppmuntransbidrag 2020 för sitt arbete i församlingstjänst:
Lena Eriksson, S:t Pauli församling
Samuel Johansson, Ljungskile församling
Robert Stenborg, Onsala församling
Maria Särnbratt, Bollebygds församling
Maria Lindkvist Renman, Västra Frölunda församling

Om du vill vara med och stötta kyrkosången i Göteborgs stift så kan du göra det genom att bli medlem i Kyrkosångens vänner. Detta blir du genom att betala in årsavgiften 50 kr till Kyrkosångens vänner, BG 5152-4080. Skriv gärna med dina uppgifter i meddelandet när du betalar. Medlemmar i Kyrkosångens vänner erbjuds en prenumeration på tidningen Kyrkokörjournalen, vilket ni kan få om ni bara meddelar ordföranden.

Kontaktperson: Rolf-Åke Fält, ordförande rolf-ake.falt@svenskakyrkan.se
Barbro Wiskari, sekreterare