Märken och medaljer

Sveriges Kyrkosångsförbund har delat ut utmärkelser sedan 1946, då Musica Sacra togs fram. Musica Sacra finns som medalj och plakett i olika utföranden. Senare har fem- och tioårsnålar samt förbundsnål tillkommit.

Utmärkelserna får delas ut till regelbundet deltagande medlemmar i körer och instrumentalensembler samt dirigenter. Kören/ensemblen måste vara ansluten till Sveriges Kyrkosångsförbund. Läs mer i Allmänna bestämmelser. Utmärkelserna delas ut under högtidliga former. Beställning sker via rekvisitionsblankett som skickas till kassör eller annan ansvarig i respektive delförbund. Lista över kassörer. Blanketten vidarebefordras sedan till
förbundskamrer
Sofia Wahlstedt, Morgonvägen 40, 743 32 Storvreta. Telefon: 072-727 12 12, e-post: bestallning@sjungikyrkan.nu.

Förbundsnål:
Förgylld med kråsnål. Inga krav på tjänsteår. 14 mm i diameter. 60 kronor.

Femårsnål:
Pinmodell, försilvrad. För körsångare som sjungit i kyrkokör i minst fem år. 16 mm i diameter. 100 kronor.

Tioårsnål:
Pinmodell, förgyllt silver. För körsångare som sjungit i kyrkokör i minst tio år. 16 mm i diameter, pris 100 kronor. 110 kronor.

Medaljen Musica Sacra:
Med rosett eller band samt etui.

Koristmedaljen:
För körsångare som sjungit i kyrkokör i minst 20 år. 31 mm i diameter. 630 kronor.

Miniatyrmedalj:
Som koristmedaljen men 16 mm i diameter. 340 kronor.

Koristmedalj med rosett

Dirigentmedaljen:
För dirigenter som lett kyrkokörer i minst 20 år. 36 mm i diameter. 750 kronor.

Dirigentmedalj med rosett

Plaketten Musica Sacra:
5x7 cm med etui

Bronsplaketten:
För minst 30 år i kyrkokören. 280 kronor.

Silverplaketten:
Försilvrat brons, för minst 40 år i kyrkokören. 310 kronor.

Guldplaketten:
Förgyllt brons, för minst 50 år i kören. 330 kronor.

För särskild insats:
Guldmedaljen Musica Sacra. Den stora guldmedaljen delas endast ut efter beslut av Sveriges Kyrkosångsförbunds styrelse. Den som ska få guldmedaljen måste ha fyllt 60 år och utfört långvarig, framstående insats som förbundsdirigent eller på motsvarande sätt verkat i förbundets ledning. Guldmedaljen bärs i violett band runt halsen.