Sjung i kyrkan – Ungdomskörfest

2019 års ungdomskörfest äger rum i Åhus 10–12 maj. Denna gång består repertoaren av flera kortare stycken:
Frank Ticheli: Earth Song (SATB, Hal-Leonard)
Monica Åslund: Kom (SATB, Gehrmans)
Anton Leandersson-Andreas: Psalm XXIII (Gehrmans)
P Simon/arr R Sund: Bridge over troubled water (Särtryck ur Nyblandat 2, Gehrmans)
Waldemar Åhlén: Sommarpsalm (SATB)
Lars Åberg: Visa i Backa (Wessmans)
Oskar Lindberg: Det spirar i Guds örtagård (SSAA, Gehrmans)
I am bound for the promised land traditional/ arr Emily Crocker (TBB, Hal-Leonard)
Alessandro Scarlatti: Exultate Deo (Theodore Presser)
Gerald Finzi: God is Gone Up (Boosey&Hawkes)
Frode Fjellheim: Kyrie (Wessmans)

Läs mer om Ungdomskörfest 2019 Åhus på festens egen hemsida

Ladda ner pdf om Ungdomskörfest 2019

Varje år sedan 2005, i allmänhet på våren, arrangerar Sveriges Kyrkosångsförbund en nationell ungdomskörfest (tidigare ungdomskörfestival) tillsammans med en lokal församling någonstans i Sverige. Ungdomskörer från hela landet samlas för att sjunga tillsammans och förkovra sig på kyrkomusikens område under en helg. Festkören brukar sedan framträda vid en offentlig konsert och en högmässa. Dirigent har i alla år varit Birgitta Rosenquist Brorson, som dock gjorde sin sista festival 2018.

2018 års ungdomskörfestival gick under namnet Ung Körfest Skara 2018. Då blev det två körfester i en eftersom Riksfest för unga röster (från 9 år) arrangerades samtidigt. Festen ägde rum i Skara domkyrka 19–21 oktober. I repertoaren ingick bland annat Vi har vårt ursprung av Urban Andersson och Hans Nilsson och Latinsk mässa av Rolf Gravé.
Mer information om Ung Körfest Skara 2018

Hittills har 14 ungdomskörfester arrangerats.
Mer information om tidigare ungdomskörfester.
Lista över alla ungdomskörfester

Kontaktperson för tillgänglighetsfrågor: Marita Sköldberg, marita@sjungikyrkan.nu