Ungdomskörfestival

Varje år sedan 2005, i allmänhet på våren, arrangerar Sveriges Kyrkosångsförbund en nationell ungdomskörfestival tillsammans med en lokal församling någonstans i Sverige. Ungdomskörer från hela landet samlas för att sjunga tillsammans och förkovra sig på kyrkomusikens område under en helg. Festivalkören brukar sedan framträda vid en offentlig konsert och en högmässa. Dirigent är Birgitta Rosenquist Brorson. 

2018 års ungdomskörfestival går under namnet Ung Körfest Skara 2018. Då blir det två körfester i en eftersom Riksfest för unga röster (från 9 år) arrangeras samtidigt. Festen äger rum i Skara domkyrka 19–21 oktober. I repertoaren ingår bland annat Vi har vårt ursprung av Urban Andersson och Hans Nilsson och Latinsk mässa av Rolf Gravé. 

Intresset för Ung Körfest i Skara är stort. Redan i april tog platserna till såväl Riksfest för unga röster som Ungdomskörfestivalen slut. När anmälningstiden gick ut 1 juni var totalt drygt 520 personer anmälda. Antalet platser har nu utökats och några av de köande körerna har fått besked om att de får komma med. Om anmälda körer lämnar återbud eller blir färre än vad de anmält erbjuder vi platserna till köande körer, i turordning. Eventuellt kan även antalet platser utökas ytterligare något. Det kan dröja ända till mitten av september, då den individuella anmälan ska vara inne, innan vi kan lämna besked.

Mer information om Ung Körfest Skara 2018

Hittills har 13 ungdomskörfestivaler arrangerats. 2017 ägde ungdomskörfestivalen rum i Örebro, Olaus Petri församling i maj. Huvudnumret för denna festival var Vivaldis Gloria. 

Mer information om tidigare ungdomskörfestivaler

Lista över alla ungdomskörfestivaler

Kontaktperson för tillgänglighetsfrågor: Marita Sköldberg, marita@sjungikyrkan.nu

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.