Riksfest 2018

Kyrkoåret runt: Från mörker till ljus är temat för Riksfest 2018.
För första gången ska en riksfest arrangeras på vintern, när mörkret fortfarande dominerar dygnet. Östersund är värd 2–4 februari 2018, för den första av två riksfester detta år. Den andra äger rum i Västerås under under Kristi himmelsfärdshelgen 11–13 maj. Anmälan till Östersund startar 1 september 2017 och till Västerås 1 december. 
Anmälan görs via riksfesthemsidan, där också all information finns. 
Informationsfolder för nedladdning
Anmälningstiden har gått ut för riksfesten i Östersund. Alla är dock välkomna på offentliga konserter och gudstjänster i Stora kyrkan:
Fredag 2 februare 13:00: Inledningsgudstjänst
Fredag 2 februari: 20:30 Konsert: Aejlies Gaaltije (Sydsamisk mässa) av och med Frode Fjellheim, körer från Östersunds församling
Lördag 3 februari: 18:00 Musikgudstjänst med riksfestkören
Söndag 4 februari: 11:00 Högmässa, medverkan riksfestkören

Om Kyrkosångsförbundets riksfester

Sedan 1927 har Sveriges Kyrkosångsförbund arrangerat riksfester vart tredje år (tidigare kallade rikskyrkosångshögtider). Ofta har de varit på två eller tre platser samma år. Riksfesterna arrangeras i samarbete med lokala församlingar och pastorat och samlar många hundra körsångare som sjunger gammalt och nytt tillsammans. Till varje riksfestår specialbeställs ett eller flera körstycken. Sammanlagt har över 100 000 körsångare deltagit i de 61 riksfester som hittills har arrangerats. De senaste riksfesterna arrangerades 2015 i Borås och Örnsköldsvik. 

Mer information om tidigare riksfester

Lista över alla riksfester.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.