Riksfest 2018

Kyrkoåret runt: Från mörker till ljus är temat för Riksfest 2018.
För första gången arrangerades en riksfest på vintern, när mörkret fortfarande dominerar dygnet. Östersund var värd 2–4 februari 2018. Det blev trots långa mörka nätter en riksfest fylld av ljus och glädje i gnistrande kall och vacker vinter och med inspirerande sydsamiska inslag.

Den andra riksfesten äger rum i Västerås under Kristi himmelsfärdshelgen 11–13 maj. Sista dag för anmälan till Västerås är 15 februari. Anmälan görs via riksfesthemsidan, där också all information finns. 
Informationsfolder för nedladdning

Om Kyrkosångsförbundets riksfester

Sedan 1927 har Sveriges Kyrkosångsförbund arrangerat riksfester vart tredje år (tidigare kallade rikskyrkosångshögtider). Ofta har de varit på två eller tre platser samma år. Riksfesterna arrangeras i samarbete med lokala församlingar och pastorat och samlar många hundra körsångare som sjunger gammalt och nytt tillsammans. Till varje riksfestår specialbeställs ett eller flera körstycken. Sammanlagt har över 100 000 körsångare deltagit i de 61 riksfester som hittills har arrangerats. De senaste riksfesterna arrangerades 2015 i Borås och Örnsköldsvik. 

Mer information om tidigare riksfester

Lista över alla riksfester.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.