Riksfest för unga röster

Sedan 2011 har Sveriges Kyrkosångsförbund tillsammans med lokala församlingar arrangerat Riksfest för unga röster för körsångare från 9 år. Festerna har varit i Täby, Skara, Åhus, Kristinehamn, Umeå, Bromma och senast i Sundsvall.

2018 års Riksfest för unga röster går under namnet Ung Körfest Skara 2018. Då blir det två körfester i en eftersom Ungdomskörfestivalen (från 14 år) arrangeras samtidigt. Festen äger rum i Skara domkyrka 19–21 oktober. I repertoaren ingår bland annat Latinsk mässa av Rolf Gravé och Gud är mysterium av Georg Riedel.

Intresset för Ung Körfest i Skara är stort. Redan i april tog platserna till såväl Riksfest för unga röster som Ungdomskörfestivalen slut. När anmälningstiden gick ut 1 juni var totalt drygt 520 personer anmälda. Antalet platser har nu utökats och några av de köande körerna har fått besked om att de får komma med. Om anmälda körer lämnar återbud eller blir färre än vad de anmält erbjuder vi platserna till köande körer, i turordning. Eventuellt kan även antalet platser utökas ytterligare något. Det kan dröja ända till mitten av september, då den individuella anmälan ska vara inne, innan vi kan lämna besked.

Mer information om Ung Körfest Skara 2018

Riksfest för unga röster (RUR) 2017 arrangerades i Sundsvall 21–22 oktober, tillsammans med Sundsvalls församling och Sensus studieförbund. I repertoaren fanns bland annat tre satser ur Benjamin Brittens A Ceremony of Carols.

Nästa Riksfest för unga röster äger rum i Skara 20–21 oktober 2018. Då arrangeras den parallellt med Ungdomskörfestivalen.

Mer information om tidigare RUR

Lista över alla riksfester för unga röster