Riksfest för unga röster

Sedan 2011 har Sveriges Kyrkosångsförbund tillsammans med lokala församlingar arrangerat Riksfest för unga röster för körsångare från 9 år. Festerna har varit i Täby, Skara, Åhus, Kristinehamn, Umeå, Bromma och senast i Sundsvall.

2018 års Riksfest för unga röster går under namnet Ung Körfest Skara 2018. Då blir det två körfester i en eftersom Ungdomskörfestivalen (från 14 år) arrangeras samtidigt. Festen äger rum i Skara domkyrka 19–21 oktober. I repertoaren ingår bland annat Latinsk mässa av Rolf Gravé och Gud är mysterium av Georg Riedel. Anmälan kommer att ske på en särskild sida från början av april.

Mer information om Ung Körfest Skara 2018

Riksfest för unga röster (RUR) 2017 arrangerades i Sundsvall 21–22 oktober, tillsammans med Sundsvalls församling och Sensus studieförbund. I repertoaren fanns bland annat tre satser ur Benjamin Brittens A Ceremony of Carols.

Nästa Riksfest för unga röster äger rum i Skara 20–21 oktober 2018. Då arrangeras den parallellt med Ungdomskörfestivalen.

Mer information om tidigare RUR

Lista över alla riksfester för unga röster