Nationella Ungdomskören (NUK)

Nationella Ungdomskören är en ungdomskör med medlemmar från hela Sverige. Kören har fokus på den klassiska ungdomskörtraditionen och jobbar kontinuerligt med sångteknik och röstutveckling.

Medlemmarna i kören är mellan ungefär 17 och 27 år gamla, och antalet körsångare är cirka 30-35 stycken. Arbetet bedrivs i internatform, med två-tre träffar per termin. Kören är ett nav i den Ungdomskörfestival som varje år arrangeras av Sveriges Kyrkosångsförbund, och arbetar hela tiden för att främja och stärka den klassiska ungdomskörtraditionen i Svenska kyrkan.

Kören bildades 2006 av Sveriges kyrkosångsförbund, och firar 10 år i år! Körens dirigent och musikaliska ledare är, och har sedan starten varit, Birgitta Rosenquist Brorson. Birgitta har med sin gedigna erfarenhet och sitt driv format kören till en kraft att räkna med i Kör-Sverige idag. Sedan 2011 är Linnéa Brorson körens sångpedagog.

Kören har gett ut två skivor; år 2012 kom ”Eld blir till” och 2015 ”Pärlor” som innehåller bland annat tonsatta Frälsarkranspärlor (Lars Åberg), Butterfly (Mia Makaroff) och Sverige (Wilhelm Stenhammar). Beställ ditt exemplar här (100 kr plus portoavgift).

Vill du höra kören live? Här finns tillfälle framöver:
25 mars kl 18: Konsert i Osby kyrka https://www.facebook.com/events/1656370377991070/
26 mars kl 10: Medverkan i högmässa i Osby kyrka
12-14 maj Ungdomskörfestival i Olaus Petri kyrka i Örebro:
                 12 maj kl 20: Egen konsert
                 13 maj kl 18: Musikgudstjänt med hela festivalkören, bl a Vivaldis Gloria med solister ur NUK
                 14 maj kl 11: Högmässa med medverkan av hela festivalkören
22-24 september Östersund