Nationell körpedagog

Birgitta Rosenquist Brorson är Sveriges Kyrkosångsförbunds nationella körpedagog. Hon besöker enskilda körer, arbetslag, kontrakt eller delförbund och ger inspirationsdagar eller workshops på symposier, utbildningar och på Kyrkosångsförbundets Riksfester/Ungdomskörsfestivaler. Birgitta kan också komma till en vanlig eller lite förlängd körövning.

Kostnaden är 4 500:-/dag plus resa och logi för barn- och ungdomskördagar och 6 000:-/dag för vuxenkörer, om kören är medlem i Sveriges Kyrkosångsförbund. För icke medlemmar är priset det dubbla. För ett par timmars körövning kan priset bli aningen lägre.

Birgitta är organist, körpedagog och körledare, med en lång och gedigen erfarenhet av att jobba med körer i alla åldrar. Birgitta började sin kyrkomusikaliska bana i Arboga, där hon också bor. Under åren har hon bland annat arbetat som lektor på kantorsutbildningen på Ersta Sköndal högskola, verkat som kyrkomusiker i en rad församlingar, varit Sveriges Kyrkosångsförbunds första kvinnliga förbundsdirigent och bildat Nationella Ungdomskören. Sedan 2006 är hon anställd som körpedagog i Sveriges Kyrkosångsförbund. 2008 fick hon utmärkelsen Årets barn- och ungdomskörledare av UNGiKÖR.

Kontakta Birgitta på e-post: brb@sjungikyrkan.nu
eller telefon: 070-651 41 88