Kurser

Sveriges Kyrkosångsförbund arrangerar kurser för körsångare och körledare, ibland tillsammans med andra organisationer.

Dirigent- och körledarkurser
Dirigent- och körledarkurser arrangeras varje år i Malmö, i ett samarbete med flera andra körförbund och musikutbildningar. 2017 års kurser ägde rum på Musikhögskolan i Malmö 7-13 augusti. 
Informationsfolder
Anmälningsblankett
Repertoarlistor

Liturgikkurs
Vartannat år inbjuder Sveriges Kyrkosångsförbund till en kurs i liturgik i benediktinerklostret Abbaye Saint Pierre-de-Solesmes i Frankrike. Ledare för denna fortbildning och retreat är Carl Sjögren, domprost i Skara, och musikdirektör Berit Larsson, Göteborg. Nästa kurs äger rum 11–16 september 2019. Sista anmälningsdag är 19 april 2019, men det är först till kvarn som gäller. 
Studenterbjudande! Kyrkosångsförbundet står för hela kurskostnaden (inte reskostnaderna) för två teologistuderande och två studerande vid någon av musikhögskolorna i landet. Ange om du är teologi- eller musikerstuderande i din anmälan!
Informations- och anmälningsfolder

Funktionärskonferens
Vartannat år i på hösten inbjuds ordförande, sekreterare, kassörer och förbundsdirigenter i Sveriges Kyrkosångsförbunds alla delförbund till ett dygns konferens. Dygnet är i första hand till för erfarenhetsutbyte. 
Program för 2016 års funktionärskonferens

Många av delförbunden inbjuder också till kurser av olika slag.

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.