Sjung i kyrkan – Barnkörfest

Sedan 2011 har Sveriges Kyrkosångsförbund tillsammans med lokala församlingar arrangerat barnkörfester (tidigare Riksfest för unga röster, RUR) för körsångare från 9 år. Festerna har varit i Täby, Skara, Åhus, Kristinehamn, Umeå, Bromma, Sundsvall och senast åter i Skara.

2018 års barnkörfest gick under namnet Ung Körfest Skara 2018. Då blev det två körfester i en eftersom Ungdomskörfestivalen (från 14 år) arrangerades samtidigt. Festen ägde rum i Skara domkyrka 19–21 oktober. I repertoaren ingick bland annat Latinsk mässa av Rolf Gravé och Gud är mysterium av Georg Riedel. Deltagarna i RUR lärde sig också några danser som de framförde till verket Vi har vårt ursprung av Hans Nilsson, som deltagarna i Ungdomskörfestivalen sjöng.

Mer information om Ung Körfest Skara 2018

Barnkörfest 2019 arrangeras i Åmål 19–20 oktober. Bland annat kommer flera sånger av Carl-Bertil Agnestig att sjungas.

Mer information om tidigare barnkörfester

Lista över alla barnkörfester