Välkomna till Ljungskilekursen

Skara stifts kyrkosångsförbund ordnar varje år en dirigent- och röstvårdskurs för körsångare och körledare. Kursen äger traditionsenligt rum på Ljungskile folkhögkola mitt i sommaren. I år innebär det 25–31 juli. Den allra första Ljungskilekursen hölls 1927, för övrigt samma år som Sveriges Kyrkosångsförbunds allra första rikskyrkosångshögtid.

Kursen vänder sig till körsångare och/eller körledare oavsett nivå. Kursen baserar sig på ett antal blandade körstycken som dirigenter och korister arbetar med under veckan dels var för sig men även vid gemensamma pass. Koristerna får även röstvårdspass och individuella pass med sångpedagog. Som avslutning på kursen hålls en musikgudstjänst i Ljungs kyrka då körstyckena framförs under ledning av kursens dirigenter.

Ledare är kyrkomusiker Hanz Blomdahl, Uddevalla (kursledare), sångpedagogerna Eva Törnqvist-Nyman, Varberg och Johanna Ek, Hjo samt körpedagog Reibjörn Carlshamre, Skara.

Läs mer: www.skara.sjungikyrkan.nu. Anmälan senast 5 juni.

2016-02-15