Projektpengar att söka

Körcentrum Syd söker körer för två olika projekt. I det ena söks körer som vill engagera en gästdirigent för ett konsertprojekt hösten 2016 eller våren 2017. Körens ordinarie dirigent ska arbeta tillsammans med gästdirigenten. Kören måste vara en ideell förening för att bidraget på mellan 10 000 och 30 000 kronor ska kunna betalas ut.

Det andra projektet handlar om att samarbeta med kompositörer för att beställa ny körmusik. Stycket ska komma till i dialog med kören som ska uruppföra det i samband med Lund Contemporary festival för nutida musik 4–5 februari 2017. Stycket ska vara skrivet för kör a cappella och ha en maximal tid på 5 minuter. Möjlighet finns att verken ges ut i samarbete med musikförlag.

För båda projekten gäller att kören själv ska ha valt ut och kontaktat en dirigent eller kompositör, och själv sköter all projektadministration. Körer med sydsvensk anknytning prioriteras i urvalet. Ansökan ska vara inskickad senast 4 april. Läs mer på www.korcentrumsyd.lu.se/utvecklingsprojekt.

Förra året fick fyra körer projektbidrag för kompositionsprojekt och en för gästdirigentprojekt.

2016-02-10
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.