Lindströmstipendiet till Helene Stensgård Larsson

2017 års Lindströmstipendium tilldelas Helene Stensgård Larsson, kyrkomusiker i Vasa församling, Göteborg. Stipendiet delades ut under Sveriges Kyrkosångsförbunds förbundsstämma i Norrköping 17 november.

Lindströmstipendiet på 10 000 kronor delas ut till minne av kyrkomusikern Curt Lindström, till kyrkomusiker, som genom brobyggande musikarbete i Kristi Kyrka väl förvaltar sin gåva "Gud till ära och församlingen till uppbyggelse". Helene Stensgård Larsson är den elfte stipendiaten.

Motivering till årets Lindströmstipendium:
Helene Stensgård Larsson är en kyrkomusiker som lever kyrkans liv och är väl förtrogen med kyrkans musik. Helenes arbete präglas av en liturgisk medvetenhet som är smittande i sin riktning mot gudstjänsten. Detta kommer inte minst till uttryck i hennes möten med människor utan erfarenhet av vare sig körsång eller kyrkan och hon visar en god förmåga att leda andra människor in i kyrkans liv.

2017-11-17