Förlängd nomineringstid för stipendium

Svenska Kyrkans Unga och Sveriges Kyrkosångsförbund har instiftat ett gemensamt stipendium för barn- och ungdomskörer och deras ledare. Sveriges Kyrkosångsförbunds delförbund, liksom förbundsstyrelsen, kan nominera kandidater till stipendiet. Detta första år har nomineringstiden förlängts till 1 september.

Svenska Kyrkans Unga fick en rikskollekt under 1990-talet med pengar som är öronmärkta för musik. Från och med år 2016 delas dessa pengar ut varje år till en barn- och/eller ungdomskör och en ledare för en sådan kör, anställd eller ideell. Pengarna ska räcka i tio år.

Fullständiga regler och villkor för att ansöka om stipendiet kan du läsa här

Jämna år delas stipendiet ut under hösten på Riksfesten för unga röster – RUR. Förslag på stipendiat jämna år lämnas normalt senast 1 augusti, men i år alltså 1 september. Udda år delas stipendiet ut under våren på Ungdomskörfestivalen – UKF. Förslag på stipendiat udda år lämnas senast 1 mars.

Vill du tipsa om stipendiat kan du höra av dig till förbundsstyrelsen för Sveriges Kyrkosångsförbund via info@sjungikyrkan.se eller förbundsstyrelsen för Svenska Kyrkans Unga.

2016-05-18