Ny guide för kyrkokörsångare

Vad innebär det att sjunga just i en kyrkokör? Vad händer när under kyrkoåret? Och vad betyder egentligen alla orden i ordningen för högmässan?

Det är frågor som tas upp i Sjung i kyrkan – en tongivande guide för kyrkokörsångare, som 2017 har tagits fram av Sveriges Kyrkosångsförbund. Författare är Majken Frid Larsson och Per Larsson. Guiden är tänkt att passa för såväl nya som erfarna kyrkokörsångare, från ungefär ungdomskör och uppåt.

Häftet är på 24 sidor med måtten 105 x 185. Det kostar 30 kr/styck eller 100 kr/fem stycken och beställs hos bestallning@sjungikyrkan.nu. En passande gåva till hela kören vid terminsstarten!

Sveriges Kyrkosångsförbund har också tagit fram ett kursmaterial. Sjung i kyrkan – Grundkurs för kyrkans körsångare är ett koncept som kan användas för gemensamma kurser i stift och kyrkosångsförbundets delförbund, i kontrakt, pastorat eller för den enskilda kören. Kursen är tänkt att innehålla sju olika delar. Kursmaterialet består av en ledarhandledning som kan laddas ner gratis.

Ledarhandledning (pdf)