Stipendium för barnkör

Svenska Kyrkans Unga och Sveriges Kyrkosångsförbund har instiftat ett gemensamt stipendium för barn- och ungdomskörer och deras ledare. Sveriges Kyrkosångsförbunds delförbund, liksom förbundsstyrelsen, kan nominera kandidater till stipendiet.

Svenska Kyrkans Unga fick en rikskollekt under 1990-talet med pengar som är öronmärkta för musik. Från och med år 2016 delas dessa pengar ut varje år till en barn- och/eller ungdomskör och en ledare för en sådan kör, anställd eller ideell. Pengarna ska räcka i tio år.

Fullständiga regler och villkor för att ansöka om stipendiet kan du läsa här

Jämna år delas stipendiet ut under hösten på Riksfest för unga röster – RUR. Förslag på stipendiat jämna år lämnas senast 1 augusti. Udda år delas stipendiet ut under våren på Ungdomskörfestivalen – UKF. Förslag på stipendiat udda år lämnas senast 1 mars.

Hittills har stipendiet gått till
2016: Bergs församlings barnkör och Monica Wasberg
2017: Skara domkyrkas ungdomskör och Jonas Östlund

Vill du tipsa om stipendiat kan du höra av dig till förbundsstyrelsen för Sveriges Kyrkosångsförbund via info@sjungikyrkan.se eller förbundsstyrelsen för Svenska Kyrkans Unga.