Kyrkosångens Vänner i Göteborgs stift

Körstipendium 2018 – ansökan senast 1 oktober
Kyrkokörer i Göteborgs stift kan söka stipendier från Kyrkosångens Vänner i Göteborgs stift. Vi utlyser tre stipendier á 20 000 kronor som kan användas till kurs eller resa. Syftet är att inspirera till ett långsiktigt arbete med kyrkokörens plats i gudstjänsten. Ansökan, som består av en projektbeskrivning, skickas till ordförande
rolf-ake.falt@svenskakyrkan.se senast 1 oktober.

Kyrkosångens Vänner i Göteborgs stift har som uppgift att på olika sätt stimulera de musikaliska uttrycksformerna i vår kyrkas liturgi, framför allt församlingens sång och körsång, i Göteborgs stift.

Detta sker genom att föreningen delar ut stipendier till enskilda och församlingar som uppmuntransbidrag och kulturbidrag. Vi genomför utbildningsdagar och symposier som syftar till att bevara vår kyrkas musikaliska tradition, utveckla och förnya de musikaliska uttrycken och därmed medverka till en positiv utveckling för vår kyrkomusik.

Kontaktperson: Rolf-Åke Fält, rolf-ake.falt@svenskakyrkan.se